Κάντε την αλλαγή με τα νέα οικολογικά προϊόντα της σειράς Ozerna ECO

Βιώσιμα προϊόντα για την υγιεινή του πλυντηρίου

Οι καταναλωτές αναζητούν όλο και περισσότερο βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις σε σχέση με τα συμβατικά προϊόντα πλυντηρίου χωρίς να θυσιάζεται η απόδοση. Η Bϋfa Reinigungssysteme διεξάγει εντατική έρευνα σε αυτόν τον τομέα ώστε να βρει τις καλύτερες συνθέσεις προϊόντων που πληρούν αυτές τις αυξημένες απαιτήσεις και βασίζονται σε βιώσιμες και οικολογικές πρώτες ύλες. Το ερευνητικό της τμήμα εργάζεται για να βρει την τέλεια ισορροπία μεταξύ, αφενός της οικονομικής αποδοτικότητας, της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας και αφετέρου της οικολογίας και της αειφορίας.

Τα προϊόντα «Bϋfa – power by nature» δεν περιέχουν ουσίες που προκαλούν μεγάλη ανησυχία (SVHCs) και είναι απαλλαγμένα από φωσφορικά άλατα, φωσφονικά άλατα, υπερβορικά άλατα και NTA. Εφαρμόζονται νέες φόρμουλες σε προϊόντα και διαδικασίες πλύσης, βασιζόμενες σε περιβαλλοντικές πιστοποιήσεις όπως το οικολογικό σήμα Ecolabel της ΕΕ. Η αρχικά εσωτερική δέσμευση της Bûfa διατυπώνεται τώρα σε νόμους, εμφανίζεται στις προδιαγραφές και οδηγεί σε σημαντικές εθελοντικές δεσμεύσεις.

Το νέο σύστημα πλύσης Ozerna ECO

Το νέο σύστημα πλύσης Ozerna ECO αποτελεί μία πιστοποιημένη διαδικασία πλύσης με οικολογικά και βιώσιμα απορρυπαντικά τα οποία είναι πιστοποιημένα με το οικολογικό σήμα Ecolabel της ΕΕ. Τα προϊόντα είναι κατασκευασμένα από ανανεώσιμες πρώτες ύλες και έχουν την ίδια οικονομική απόδοση με τα συμβατικά, προσφέροντας σημαντικό πρόσθετο όφελος. Το σύστημα πλύσης Ozerna ECO είναι δερματολογικά εγκεκριμένο (δοκιμή κυτταροτοξικότητας σύμφωνα με το DIN EN ISO 10993-5) και επομένως απολύτως ασφαλές για την κλωστοϋφαντουργία, προστατεύοντας τις ίνες και παρατείνοντας τη διάρκεια ζωής των ενδυμάτων.

Ozerna Bright Green

Αλκαλικό απορρυπαντικό γενικής χρήσης με οπτικούς λευκαντές

Το Ozerna Bright Green είναι ένα αλκαλικό απορρυπαντικό για όλες τις χρήσεις με οπτικούς λευκαντές για τη φροντίδα των υφασμάτων. Χαρακτηρίζεται από ελαχιστοποίηση γαριάσματος και έντονη δύναμη διάλυσης λίπους και πρωτεϊνών. Βασίζεται σε ένα ειδικό μείγμα δραστικών συστατικών από φυσικές και ανανεώσιμες πρώτες ύλες. Επιτυγχάνει εξαιρετικά αποτελέσματα καθαρισμού ακόμη και σε χαμηλές θερμοκρασίες πλύσης.

Lizerna OX

Υγρό λευκαντικό με ενεργό οξυγόνο

Το Lizerna OX είναι ένας ιδανικός φορέας οξυγόνου στα υγρά πλύσης. Εγγυάται εύκολη διαλυτότητα χωρίς κατάλοιπα και εξασφαλίζει την πλήρη απομάκρυνση των χρωματιστών λεκέδων που απαιτούν λεύκανση.

Lizerna Citro

Παράγοντας εξουδετέρωσης με βάση το κιτρικό οξύ

Το Lizerna Citro είναι ένας σύγχρονος και άοσμος παράγοντας εξουδετέρωσης που οδηγεί το διάλυμα πλύσης σε ουδέτερες τιμές pH. Αποτρέπει το σχηματισμό κίτρινων λεκέδων ακόμη και όταν τα υφάσματα αποθηκεύονται σε συνθήκες υγρασίας.

Lizerna Active Green

Ενισχυτικό πλύσης

Το οικολογικό αλκαλικό ενισχυτικό επιτυγχάνει εξαιρετική απόδοση πλύσης σε χαμηλές θερμοκρασίες (40°C). Το Lizerna Active Green έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ουσίες που δεσμεύουν τη σκληρότητα του νερού και είναι επίσης κατάλληλο για πλυντήρια ρούχων χωρίς τη χρήση συστήματος αποσκλήρυνσης νερού. Είναι ένα μη αφριστικό προϊόν που επιτυγχάνει ιδιαίτερα καλή απόδοση ακόμη και σε υψηλές θερμοκρασίες, καθιστώντας το κατάλληλο για χρήση σε ατμοθερμαινόμενα πλυντήρια και πλυντήρια συνεχούς πλύσης.

Ozerna Colour Green

Υγρό απορρυπαντικό για χρωματιστά και ευαίσθητα υφάσματα

Με το Ozerna Colour Green προσφέρουμε ένα επίσης ένα υγρό απορρυπαντικό για ευαίσθητα και χρωματιστά ρούχα. Βασίζεται σε ένα ειδικό μείγμα δραστικών συστατικών από φυσικές και ανανεώσιμες πρώτες ύλες. Λόγω του ειδικού συνδυασμού τασιενεργών, αφαιρεί τους λεκέδες στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα, ακόμη και σε κακής ποιότητας νερά. Επιπλέον, χαρακτηρίζεται και από την ελαχιστοποίηση του γαριάσματος και της μεταφοράς χρωμάτων. Κατάλληλο και για τη διαδικασία του Wet Cleaning.

Χωρίς επιβλαβείς ουσίες για το περιβάλλον

Τα προϊόντα Ozerna ECO είναι πιστοποιημένα με το οικολογικό σήμα Ecolabel της ΕΕ και πληρούν αυστηρές προδιαγραφές όσον αφορά τη βιοαποικοδομησιμότητα των τασιενεργών ουσιών και την είσοδό τους στα λύματα. Είναι απαλλαγμένα από οξείες τοξικές, καρκινογόνες, μεταλλαξιογόνες ή τοξικές αναπαραγωγικές ουσίες, και προϊόντα που δεν είναι βιοαποικοδομήσιμα (όπως EDTA, μικροπλαστικά και τρικλοζάνη), ενώ υπάρχουν μόνο λίγα και επιλεγμένα αρώματα, συντηρητικά, βαφές και ένζυμα.

Φοινικέλαιο βιώσιμης παραγωγής

Τα προϊόντα Ozerna ECO δεν περιέχουν φοινικέλαιο από τροπικά δάση. Η επαλήθευση της βιώσιμης παραγωγής φοινικέλαιου, γίνεται αποκλειστικά με το πιστοποιητικό RSPO (Roundtable for Sustainable Palm Oil), γεγονός που διασφαλίζει ότι οι πόροι προέρχονται πραγματικά από την αειφόρο παραγωγή.

Μειωμένα απόβλητα

Η χρήση ανακυκλώσιμων υλικών για την μείωση της ποσότητας των παραγόμενων πλαστικών και απορριμμάτων αποτελεί πολύ σημαντικό σημείο. Η Bûfa πληρεί τις αυστηρές προϋποθέσεις της πιστοποίησης στην αναλογία συσκευασίας που χρησιμοποιείται ως προς τη δοσολογία πλύσης, ενώ συμβάλλει στη μείωση του CO2, αποκλείοντας πολλές ουσίες από τα προϊόντα της. Επιπλέον, παρέχει στον καταναλωτή σαφείς οδηγίες σχετικά με τον τρόπο απόρριψης της συσκευασίας.

Χωρίς περιττή κατανάλωση ενέργειας ή νερού

Η Bϋfa έχει δεσμευτεί για τη βέλτιστη χρήση όλων των πόρων και την εκμηδένιση της σπατάλης νερού και ενέργειας. Τα απορρυπαντικά και τα καθαριστικά είναι αποτελεσματικά σε χαμηλές θερμοκρασίες και σε μικρές δόσεις, ενώ η απόδοση και η χρησιμότητα των προϊόντων ελέγχονται διεξοδικά.

Χωρίς υπερδοσολογία

Με τις έξυπνες, πλήρεις και ακριβείς οδηγίες δοσολογίας, διασφαλίζεται η σωστή κατανάλωση προϊόντος κατά τη χρήση των απορρυπαντικών. Η υπερβολική χρήση ή απόρριψη απορρυπαντικών είναι συχνά αποτέλεσμα εσφαλμένων οδηγιών δοσολογίας. Οι προδιαγραφές της πιστοποίησης με το οικολογικό σήμα Ecolabel της ΕΕ διασφαλίζουν ότι η προτεινόμενη δόση δεν υπερβαίνει μια ορισμένη ποσότητα υγρού ανά κύκλο πλύσης ή ανά κιλό φορτίου πλύσης.

Εθελούσιος αποκλεισμός ουσιών που περιέχουν φώσφορο

Αποφεύγοντας τη χρήση φωσφόρου, συμπεριλαμβανομένων και όλων των ενώσεων που περιέχουν το χημικό στοιχείο, η Bϋfa συμβάλλει σημαντικά στην πρόληψη του ευτροφισμού και, συνεπώς, στη συσσώρευση ουσιών στο οικοσύστημα και στη διατήρηση των φυσικών πηγών φωσφόρου. Η συμμόρφωση με όλες τις απαιτήσεις του οικολογικού σήματος Ecolabel της ΕΕ και ο εθελοντικός αποκλεισμός χρήσης φωσφόρου οδηγεί στις ακόλουθες εξαιρετικές ιδιότητες των προϊόντων και των συστημάτων πλύσης:

• Αύξηση ασφάλειας στην εφαρμογή

• Φυσικά συστατικά μέσω πιστοποιημένης προέλευσης πρώτων υλών

• Χρήση 100% επαναχρησιμοποιούμενων συσκευασιών

• Δοκιμασμένα προϊόντα και δοσολογίες

• Πρόληψη αποβλήτων

• Ελάχιστες δυνατές απαιτούμενες ποσότητες για την καλύτερη απόδοση πλύσης

• Ελάχιστη δυνατή είσοδος σε υδάτινα οικοσυστήματα

• Αποκλεισμός φωσφόρου και ενώσεών του